Tuesday, March 17, 2015

ATENŢIE: Politica Aprobare Comentarii





În cadrul blogului EuDecid ne dorim să avem un spaţiu sigur şi în special un spaţiu sigur pentru femei. Un spaţiu cu atât mai necesar cu cât femeile sunt deseori blamate şi judecate pentru deciziile pe care le iau, pentru exprimarea experienţelor proprii sau pentru formularea propriilor dorinţe. Mai ales unele dintre noi, aparţinând mai multor grupuri marginalizate, suntem ţinta unor dese intimidări şi amuţiri.

În acest sens precizăm că orice comentariu instigator la ură nu va fi aprobat. Orice comentariu care contribuie la marginalizarea unor grupuri opresate prin rasism, homofobie, xenofobie, abilitism sau clasism (etc) nu va fi aprobat. Orice comentariu care contribuie la întărirea stigmei privind întreruperea de sarcină sau  privind sexualitatea femeilor sau privind orice alt aspect al drepturilor noastre sexuale şi reproductive nu va fi aprobat. Orice fel de injurii nu vor fi aprobate. 

Orice comentariu deplângând lipsa de „libertate de expresie” sau alte asemenea idei pentru a combate prezenta politica de comentarii nu va fi aprobat. În fapt „libertatea de expresie” a multora se bazează pe posibilitatea lor de a intimida, umili şi efectiv amuţi alte persoane. În fapt „libertatea de expresie” a multora numai întăreşte o realitate plină de abuzuri şi inegalităţi, realitate în care multe dintre noi suntem supuse la diverse presiuni să tăcem. 

"Libertatea de expresie" în fapt poate exista numai într-un context în care fiecare dintre noi se poate exprima liberă de orice fel de constrângeri şi presiuni.

Acest spaţiu este şi va fi un spaţiu sigur pentru femei, experienţele lor şi cuvintele lor. 

E.D.

No comments:

Post a Comment